Waar op te letten bij keuze van een warmtepomp:

Het kiezen van het juiste type warmtepomp en de juiste leverancier is een moeilijke beslissing. Elke installateur of andere verkopende partij zal proberen u te overtuigen dat hun product het beste is. Om u hierbij te helpen hebben we een reeks algemene tips en richtlijnen voor u op een rij gezet :

Het vermogen van de warmtepomp:

Erg belangrijk is om bij de keuze van een warmtepomp te kiezen voor het juiste vermogen, niet te veel, en zeker niet te weinig. Daarbij volgt dan onlosmakelijk het bronvermogen. Misschien nog wel belangrijker dan de warmtepomp! Als het bronsysteem onvoldoende groot is gedimensioneerd, zal de warmtepomp minder vermogen leveren, daardoor meer draaiuren maken, wat tot gevolg heeft een zeer hoge energierekening en onvoldoende comfort. Dit is natuurlijk niet wat u wilt!
Een juiste dimensionering van de capaciteit van uw warmtepomp en de capaciteit van de bijbehorende aardgrafiekwarmte bron ( of warmtepomp op buitenlucht) is dus uiterst belangrijk.
Er zijn slechts weinig leveranciers die deze combinatie goed weten te ontwerpen.
Wij hebben de ervaring en de kennis in huis om een systeem juist te kunnen ontwerpen.
Daarom geven wij als een van de weinige bedrijven een systeemgarantie op het halen van het beoogde rendement.

 

Weet waarmee je vergelijkt:

Wij promoten modulerende warmtepompen, en dat doen wij niet voor niets.
Wat zijn dan de voordelen van een modulerende ( lees zelfregelende) warmtepomp?
1) Levert altijd het juiste en exact benodigde vermogen
2) Een buffervat is verleden tijd, scheelt ruimte en geld
3) Door minder schakelingen gaat de warmtepomp en zijn onderdelen veel langer mee
4) Een seizoensrendement wat 10 tot 20% hoger ligt dan aan/uit warmtepompen
Door de modulerende werking van de warmtepomp zal deze, indien de woning eenmaal opgewarmd is, de meeste draaiuren op een laag vermogen werken. Daardoor wordt het bronsysteem veel minder belast, en zal de temperatuur in het bronsysteem stijgen, en daarmee het rendement.

Geluidsnivo warmtepomp:

Vergelijk het maar, MasterTherm warmtepompen zijn zeer geluidsarm, de Lucht/water warmtepompen die buiten worden opgesteld gelden als de stilste machines op de markt verkrijgbaar. Bezoek de sectie van onze website of kom eens langs bij ons bedrijf te Kampen waar de verschillende warmtepompen in bedrijf te zien zijn.

Vergelijken van verschillende aanbiedingen:

Vaak is men genegen om als eerste naar de prijs van de warmtepomp te kijken. Maar met een MasterTherm modulerende warmtepomp is de geringe meerprijs snel terugverdiend als men meer dan 20 jaar een 10 tot 20% hoger rendement ervaart, wat zich natuurlijk uit in de lage energie-rekening. Wij rekenen u dit graag voor. Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak!

Op onze website vindt u alle informatie over warmtepompen. Evengoed adviseren wij u graag over de combinatie van uw huidige installatie en onze warmtepompen. U kunt contact met ons opnemen voor een vrijblijvend advies. U kunt onze adviseurs bereiken op 038 – 3331752, of onderstaand contact/aanvraag formulier invullen. Ook kunt u ons een e-mail sturen naar info@geoholland.nl

Uw naam (verplicht)

Woonplaats

Uw email (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Uw bericht