Warmtepomp – een efficiënte manier van actieve koeling

De meeste MasterTherm CZ warmtepompen zijn uitgerust met een omgekeerde modus  als onderdeel van het basispakket. Dit betekent dat het systeem naast verwarmen ook kan koelen en de restwarmte van de woning terug te voeren in de bodem van de aarde. De kosten van actieve koeling met een warmtepomp zijn iets voordeliger dan de kosten van koelen met een airconditioningsysteem.

Welke warmtepomp is de juiste te keuze?

Een systeem met een koelmodule en een zogenaamde desuperheater is de ideale keuze. Een dergelijk systeem kan verwarmen en sanitair warm water tot een zeer hoge temperatuur voeren.. Bovendien is er geen behoefte aan een tweede opslagtank, hierdoor bespaart u de nodige ruimte in uw huis. Onze AirMaster2 MINI lucht-water-type warmtepomp wordt standaard geleverd met een de desuperheater, deze kan tevens ook worden besteld voor de Aquamaster grond-water warmtepomp.

Radiatoren? onder de vloer?

Met het oog om  lucht condensvorming te voorkomen op koude radiatoren, of  te lopen op een koude vloer, gebruiken we wand-type, plafond-type of een raam-type fan-coils (een verwarming / koel unit met een ventilator voor de verwijdering van condensaat). Bekijk onze catalogus voor de actuele prijs.